Autót kapott az óriás

Vágólapra másolva!
Leonyid Sztadnyik a maga 2,58 méteres magasságával nem könnyen talál a méretének megfelelő termékeket. A Guinness Rekordok Könyvének legmagasabb emberét most az ukrán nép egy olyan autóval lepte meg, melybe bele is fér.
Vágólapra másolva!

Sztadnyik még tizenévesen, egy operáció után kezdett megállíthatatlanul nőni, és szép lassan akkora ember lett, hogy szomorúan kellett konstatálnia, nem gyártanak elég nagy autókat az ő méreteihez. A probléma megoldásában nem először, az ukrán állam segítette az óriást. A 37 éves Sztadnyik korábban már személyre szabott ruhákat, és egy nagyméretű biciklit is kapott, de azt is Ukrajnának köszönheti, hogy otthonában van áram, műholdas televízió és személyi számítógép is.

Legújabb ajándéka egy speciálisan neki épített Chevrolet Tacuma egyterű, melyet Viktor Juscsenko elnök adott át neki az Elnöki Palota előtt. Sztadnyik korábban levélben kérte Juscsenkót, segítsen neki kocsit találni és az ukrán kormány meg is bízta a feladattal a Chevroleteket készítő ZAZ gyárat. Hogy milyen megoldásokat alkalmaztak a buszlimuzin átdolgozásánál nem tudni, mindenesetre Sztadnyik a kocsi láttán elárulta, most, hogy már megvan a méretéhez illő autó, meg is tanul majd vezetni.

Forrás: [origo]