Mercedes A osztály ráncfelvarrás

Vágólapra másolva!
Három és fél évvel a bemutató után a Mercedes elérkezettnek látta az időt arra, hogy kissé felfrissítse legkisebb modelljét, az A osztályt.
Vágólapra másolva!

Március közepén már hírt adtunk a Mercedes B osztály modellfrissítéséről, most pedig a vele azonos műszaki alapokra épülő A osztálynak is bemutatták a 2009-es modellévre készített változatát. A friss verziót az új, nagyobb légbeömlőkkel rendelkező lökhárítókról, az enyhén átszabott, S osztályra hasonlító fényszórókról és az új alufelnikről lehet majd felismerni. A hűtőrács a C osztályhoz hasonlóan itt is kétféle lehet, felszereltségtől függően. Felárért új parkolóasszisztens is kínál a Mercedes, ami automatikusan bekormányozza az autót a kívánt helyre. Javulnak a beltéri anyagok, új, hangvezérlésű navigációs rendszer, USB- és iPod-csatlakozó is rendelhető lesz.

Műszaki szempontból az egyetlen lényeges újdonság a BlueEfficiency csomag, ami az A160 CDI mellett a két alap benzinmotorhoz, az A150-hez és az A170-hez is elérhető lesz. Ez tartalmazza az alacsony gördülési ellenállású gumikat, a 10 mm-rel leültetett karosszériát, a fékenergia-visszatáplálást és a megálláskor a motort automatikusan leállító start & stop automatikát is. Ezekkel a trükkökkel a stuttgarti mérnökök elérték, hogy a kétliteres, de mindössze 82 lóerős A160 CDI átlagfogyasztása 5-ről 4,5 literre csökkenjen, de a benzines, 95 lóerős A150 sem kér többet állítólag 5,8 liternél száz kilométeren.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]
Forrás: [origo]Forrás: [origo]