Európába költözik a PSA-szabadidő-autók gyártása

Vágólapra másolva!
2009-től Japán helyett Hollandiában gyártják majd a Mitsubishi Outlandert és az alapjaira épülő PSA-autókat, a Peugeot 4007-est és a Citroën C-Crossert.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

A PSA csoport két Mitsubishi Outlanderen alapuló SUV-ja, a Peugeot 4007 és a Citroën C-Crosser ma még a Mitsubishi japán gyárában készülnek, de jövőre már a Mitsubishi hollandiai Ned Car elnevezésű üzemében gördülnek majd le a gyártósorokról. A Ned Car gyár kezdetben a Volvo és a japánok közös tulajdona volt, ám ma teljes mértékben Mitsubishi-tulajdon, és az ázsiaiak európai gyártási központja. A lépésre hivatalosan azért van szükség, hogy mindkét francia márka gyorsabban tudjon majd reagálni a piac követeléseire. A franciák Hollandiába érkezése azért is jön jól a japánoknak, mert 2006 vége ót - amikor beszüntették a Smart Fourfour gyártását -, már csak a Colt készül az üzemben.

Az Outlander augusztusban érkezik meg a Ned Car üzembe, míg a PSA modellek jövő januárban követhetik. A Mitsubishiből évente 30 ezer, a francia típusokból évi 25 ezret gyártanak majd.