Tavaly még csak pletyka volt, most már biztossá vált, hogy közel áll ahhoz a BMW, hogy más gyártóknak eladja bizonyos motorjait. A németek év végére ígérik a döntést, miközben az érdeklődők egyre sokasodnak.

Már tavaly májusban szárnyra keltek hírek, hogy a világ egyik legjobb motorgyártójának számító BMW árulni kezdheti motorjait. Azt már akkor is sejteni lehetett, hogy nem az M-modellekbe kerülő, fordulatszám-habzsoló sportmotorokról, és az ikerturbós erőforrásokról, hanem a PSA-val közösen készített négyhengeresekről és saját kisebb dízel erőműveiről lehet szó. Norbert Reithofer, a BMW vezérigazgatója már tavaly is a motorok eladása mellé állt, mivel úgy véli ezzel a lépéssel nagymértékű extraprofitra tehetne szert a bajor gyártó. A BMW relatíve kis gyártónak számít a mai napig, és sok pénz ölt a komplett motorpaletta kifejlesztésébe, így nem meglepő, ha ennek a hasznát is szeretné látni.

Most Friedrich Eichiner, a márka felügyelőbizottságának tagja árulta el, hogy a GM, a Mercedes, és a Fiat is érdeklődik motorjaik iránt, bár lehet, hogy ezeken a márkákon kívül mások is sorban állnak értük. A BMW év végéig hozhat döntést a piacra bocsátásról, de most úgy tűnik, leginkább India és Kína növekvő piacaira érkezhetnek majd különböző gyártók BMW- motorral ellátott autói.