Assenbrenner nyerte a Suzuki Kupa idei első futamát

Vágólapra másolva!
A tavalyi élmenők nélkül, de számos újonccal indult el a legizgalmasabb márkakupa első versenye a Ringen. A Suzuki Swiftek versenyében végül Assenbrenner Tibor nyert, mögötte Farkas László és Lendvai István.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

A Suzuki Kupa mezőnyének sajnos nélkülöznie kell a tavalyi élmenőket. Pantl Péter, Szobi Balázs és Szelényi Alfréd sem vett részt idei szezonnyitón, nem tudni, egyáltalán visszatérnek-e még ebbe a sorozatba. A mindig izgalmasan szoros befutókat hozó versenyeken azért így sem maradtunk látvány nélkül, hiszen az edzéseken már látszott, hogy a pole pozíciót megszerző Lendvai Pistike idén még komolyabb tervekkel vág neki az idénynek. Farkas László második és Assenbrenner Tibor harmadik helyezése nem volt meglepetés, de Bús Edina negyedik helye már az.

A versenyen Farkas László lerajtolta Lendvait, de aztán hamarosan megjött Assenbrenner, aki átvette a vezetést. Innentől kezdve "Asi" tartotta a vezető helyét, néha Farkas szorongatta, ő mögötte meg Lendvai vonatozott. Körökön keresztül egymás nyomába autózott az első három, mögöttük kissé leszakadt a mezőny. Így jöttek be a célba is. Mögöttük viszont hatalmas csaták alakultak ki ezúttal is, amiben kivette a részét a raliból átpártoló Borsi Gergely is.

Forrás: [origo]

Bús Edina több koccanás után hátraesett, míg nagyszerűen feljött a negyedik helyre Kismarty Lechner Gábor. Hátrébb az utolsó helyről rajtoló, majd fokozatosan feljövő Szujó Zoltán keltett feltűnést, aki már nyolcadik helyről nézelődött, amikor az utolsó körben kiesett.

A befutó után a versenyzőket negyed óráig váratták, majd az új szabályok miatt kiosztottak sok büntetést, ezután alakult ki a sorrend.