Egyliteres erőforrásokat fejleszt a PSA

Vágólapra másolva!
Új, takarékos és környezetbarát motorok fejlesztésébe fog a PSA konszern, az egyliteres, háromhengeres benzinmotorokat a városi kisautók kapnák.
Vágólapra másolva!

Új motorcsalád fejlesztésébe fog a PSA konszern. Az egyliteres, háromhengeres erőforrásokat szívóként 70, turbósként 100 lóerős teljesítményre hangolják majd, és kedvező benzinfogyasztásuk mellett károsanyag-kibocsátásuk kilométerenként 100 gramm alatt marad.

Az új erőforrásokat a már meglévő franciaországi üzemében, Trémery-ben gyártaná a PSA, valamint 2012-ig újabb üzemet adnának át valahol Kelet-Európában. Ez utóbbinak egyelőre a helyét sem jelölte ki a konszern.

Egyelőre azt sem közölték, hogy a Peugeot és a Citroën mely modelljei kapnák az új motorokat, azonban sejthető, hogy a minik és a városi kisautók, például a 107-es, vagy a C1 készülne elsőként takarékos erőforrással, de később az eggyel nagyobb 207-es, és a C2-C3 sorozatba is beköltöznének.

A PSA optimista a környezetbarát, háromhengeres autókkal kapcsolatban, ugyanis csak a franciaországi üzemben 500 új munkahelyet teremtenének az új gyártósor beállításával.