Modellinvázióra készül az Opel

Vágólapra másolva!
A General Motors 9 milliárd eurós beruházással, húsz új modellel újítja meg az Opel európai kínálatát 2012-ig.
Vágólapra másolva!

A General Motors körülbelül 9 milliárd eurót készül beruházni a német márka megújításába. Ezt a hatalmas összeget 2012-ig költenék el, mégpedig húsz új modell kifejlesztésére és bemutatására. A pénzből jutna új hajtásrendszerek fejlesztésére is, ugyanis a kis lökettérfogatú, turbóval szerelt erőforrások mellett több elektromos modell is szerepel a tervezett kínálatban.

A megújulás egyik első modellje a nemrégiben bemutatott Insignia, amelyet az Astra és a FlexDoor ajtóval készülő új Meriva követ majd 2009-ben. Egy évvel később a Zafira, 2011-ben pedig az új generációs Corsa mutatkozik majd be, aminek kupé változata lép majd a Tigra helyébe. A húsz új modellből 17 személyautó, három pedig kisteherautó, úgynevezett LCV (Light Commercial Vehicle) lesz.

A GM ezzel párhuzamosan 900 millió eurót fektet a rüsselsheimi üzembe, ahol többek között a konszern Volt-projektén dolgoznak majd, amelynek része az E-Flex elektromos hibrid rendszer sorozatgyártású verziójának megépítése. A beruházás másik apropója, hogy ugyanebben az üzemben tervezik gyártani azt a felső-középkategóriás új modellsorozatot, amelynek az Insignia az első képviselője. De nem csupán Rüsselsheimnek szánt fejlesztést a GM, a bochumi, a kaiserslauterni és az eisenachi gyár is számíthat megújulásra.