Még erősebb lesz a Porsche 911

Vágólapra másolva!
Egyelőre meg nem erősített információk szerint a Porsche hamarosan bemutatja a felfrissített, még erősebb 911-es sorozatot, új váltóval és közvetlen benzin-befecskendezéssel.
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem hivatalosak az információk, de annyit már lehet tudni a ráncfelvarrás utáni Porsche 911-ről, hogy még erősebb lesz. A jelenlegi, 325 lóerős, 3,6 literes boxer 345 lóerőt produkál majd az új Carrera modellben, a 355 lóerős, 3,8 literes Carrera S pedig 385 lóerős lesz a ráncfelvarrás után.

A módosítás nem csupán egy kis teljesítménynövelést jelent, hiszen a hathengeres boxerek közvetlen benzin-befecskendezést, valamint hétfokozatú, duplakuplungos váltót is kapnak, amelyet a gyár saját terminusában PDK-nak nevez.

Ami az autó külsejét illeti, az új modell átrajzolt, agresszívebb első lökhárítót kap, mélyebbre ereszkedő első légterelővel, és némileg módosították az első lámpák vonalát is. A hátsó lámpák szintén teljesen újak lesznek, LED-es megvilágítással.

Elképzelhető, hogy a nagyobb motorteljesítmény miatt módosítanak az autó futóművén is, például bevetik a Porsche aktív felfüggesztés-vezérlését, és nem kizárt, hogy még több modellhez lehet majd opcióként választani a karbon-kerámia féktárcsákat is.

A 911-es modellfrissítésének eredményét testközelből leghamarabb 2008 őszén, a Párizsi Autószalonon lehet majd megcsodálni.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]