Walterék vezetnek a túraautóknál

Vágólapra másolva!
Meglehetősen furcsán alakulnak a hazai gyorsasági bajnokság eseményei, ugyanis Walter Csaba vasárnapi győzelmével a nagy túraautók között vezet, míg felesége, Walterné Dancsó Adrienn a kistúrás vezető helyét biztosította be vasárnapi elsőségével.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

A Hygiasept Kupa második versenynapján ismét a nagy túraautók élmenői vívták a legnagyobb csatát, de ezúttal más forgatókönyv szerint. A két porschés, Rácz István és Walter Csaba ismét a rajttól kezdve üldözte egymást, azonban most az első rajtkockából induló Rácz felvezetésével. A verseny elején még kicsit leszakította ellenfelét, majd a végén már csökkent a különbség kettejük közt. A vége előtt 3 körrel Rácz hibázott, kicsúszott a pályáról, majd már nem is tudott visszajönni. Walter így magabiztosan nyert, hatalmas különbséggel verte Bódis Kálmánt, és az őt utolérő Perényi Zoltánt. A negyedik Szamosvári Béla lett, aki elrontotta a rajtját, míg az ötödik az a Kavecz István lett, aki saját építésű BMW-jével eddig nem volt túl szerencsés. A hatodik helyre Butyka György érkezett be, aki egyben a 2000-es autók között a győzelmet is megszerezte. Walter Csaba ezzel a pannóniaringi kettős győzelemmel a nagy túraautók bajnokságát is vezeti.

A kistúrásoknál a Walter család másik tagja, Walterné Dancsó Adrienn villogott, parázs csata után le tudta győzni a szombati győztes Zentai Sándort. Itt a harmadik helyre Mohácsi Ákos érkezett meg, míg a legjobb cliós ezúttal Vizin Tamás lett. A cliós versenyt végig vezető Vida János motorja két kanyarral a vége előtt felmondta a szolgálatot, így csak másodikként vánszorgott be a célba, Solti Attila a harmadik lett.

Forrás: [origo]

A formaautók versenyében Chanoch Nissanynak nem volt szerencséje, ugyanis hiába szerezte meg a vezető helyet, a motorja megállt, így kiesett a versenyből. A versenyt így az az Eszenyi László nyerte, aki az első körben ugyan megpörgött, de utána az utolsó helyről feljött a vezető pozícióba. Day Allon lett a második, míg a nagytúrában pórul járó Rácz István a harmadik.