Limitált versenyszéria a Fiat 500-ból

Vágólapra másolva!
200 lóerős lesz és mindössze 49 darab készül az 500 Abarth Assetto Corséból, amely a '60-as évek legendájának, az 595 Abarth-nak állít emléket.
Vágólapra másolva!

Mindössze 49 darab készül abból a kis méregzsákból, amelyet az Abarth álmodott meg az Fiat 500 utcai versenyváltozata után, és amely az 1963-as többszörös futamgyőztes 595 Abarth előtti tisztelgésre született. Természetesen az alaposan átszabott kisautó száguldásra is született, hiszen az Abarth 500 utcai változatából származó 1,4 literes erőforrás 200 lóerős és 300 newtonméter nyomatékot produkál.

Az Asseto Corse - nevének megfelelően - versenypályára készen készül, 17 colos ultrakönnyű felnikkel, szélesített nyomtávval, ültetett felfüggesztésekkel, széles lökhárítókkal és alacsony légterelőkkel, valamint az elmaradhatatlan rajtszámmal, amely egyben a szériában kapott sorszámot is jelöli.

A beltérben csak a minimális felszerelésre szorítkoztak a tervezők, hiszen így tudták mintegy 180 kilogrammal csökkenteni az autó tömegét. A bukókeretben anatómiailag formázott versenyülések, karbon ajtópanelek és versenykormány kapott helyet.

Mindössze 49 darab készül az autóból, amelyet a szerencsések teljes versenyző felszereléssel, vagyis overállal, kesztyűvel, cipővel és bukósisakkal vehetnek birtokba. A száguldás szerelmesei a 2008-as, 26. Mille Miglián tekinthetik meg az autót testközelből.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]