Magyarországon készül majd az Opel új motorja

Vágólapra másolva!
Egy 1,4 literes benzines, és egy 1,6 literes gázzal működő turbós erőforrást jelentett be a GM, amelyeket a nemrégiben bemutatott erőforrás- és modellprogram keretében építenek meg.
Vágólapra másolva!

Két teljesen új motorral jelentkezik a General Motors, amelyeket főként Európában piacra kerülő modellekben használnak majd. Az 1,4 literes, benzines, turbófeltöltős erőforrás teljesítménye 120 és 140 lóerő, nyomatéka pedig 175 és 200 Nm között változik majd, kiviteltől függően. Valószínűleg a Corsa, a Zafira, és az Astra kapja majd meg a motorokat.

A GM 2010-től tervezi használni az erőforrást, amely az előzetes információk szerint körülbelül 8 százalékkal fogyaszt majd kevesebbet, mint a nála nagyobb lökettérfogatú, azonos teljesítményű, feltöltő nélküli motorok. Ráadásul az egység, amely a GM ausztriai gyárában, Aspernben készül majd, teljesíteni fogja az Euro5-ös emissziós normákat is.

A másik erőforrás szintén feltöltővel készül, ám az 1,6 literes négyhengeres természetes földgázzal (CNG) üzemel majd. A Corsa GSi átalakított motorjának teljesítménye 150 lóerő, nyomatéka pedig 210 newtonméter körüli lesz, és körülbelül 25 százalékkal kevesebb széndioxidot bocsát majd ki, mint a hasonló lökettérfogatú és teljesítményű benzines erőforrás. A gázos motort, amelyet 2009-ben tervez bemutatni a GM az új Opel Zafirával társítva, Magyarországon szerelik majd össze, a cégcsoport szentgotthárdi üzemében.