Talmácsi menedzsere válaszolt a vádakra

Vágólapra másolva!
A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) egy nyílt levélben tiltakozott az ellen, hogy Talmácsi Gábor szerintük elérhetetlen a hazai sajtó számára. A világbajnok motoros menedzsere, Stefano Favaro ugyancsak nyílt levélben válaszolt a vádakra.
Vágólapra másolva!

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) május 19-ei közleményében azt kifogásolta a szervezet, hogy Talmácsi Gábor a magyar sajtó számára gyakorlatilag elérhetetlenné és megközelíthetetlenné vált. Ennek oka, hogy Talma média- és rendezvénymegjelenési jogával a World Communications Company (WCC) rendelkezik, így Talmácsi csak a cégen keresztül nyilatkozhat, csak a WCC tehet fel neki kérdéseket, az újságíróknak nincs beleszólásuk az anyag elkészítésébe, a cikken semmilyen változtatást nem hajthatnak végre. Az MSÚSZ szerint ráadásul a WCC a magyar sajtóban szokatlanul magas árakat szabott meg.

A vádakra az alábbi közlemény jutatta el szerkesztőségünkbe Talmácsi menedzsmentje:

Tisztelt Magyar Sportújságírói Szövetsége Elnöksége!

Most találtuk az Önök Talmácsi Gáborral kapcsolatos közleményére az origo.hu oldalon, melyre természetesen mindenképpen szeretnénk reagálni.

Először is nagyon amatőr hozzáállásnak tartjuk, hogy minden lényeges fórumnak elküldték a közleményt, csak az illetékesnek, azaz nekünk, mint Talmácsi Gábor managementjének felejtették el mindezt megtenni. Különös tekintettel arra, hogy a közlemény utolsó bekezdésében kérnek bennünket a mérlegelésre.

Ezen felül közleményük olyan rosszindulatú, megalapozatlan, téves információkat tartalmaz, mellyel nemcsak a WCC Kft. rosszhírét keltik, hanem Talmácsi Gáborét is.

A félreértések mindenkori tisztázása érdekében tájékoztatom a tisztelt MSÚSZ-t, hogy a WCC Kft. az, aki a média állandó segítségére van abban, hogy a versenyzővel kapcsolatos történésekről első kézből szolgáltat ingyen és bérmentve információt jogdíjmentesen felhasználható fényképekkel együtt. Továbbá teljesít minden külön, egyéni kérést is, mely a versenyzővel való interjúkészítésre vonatkozik.

Hogy közbenjárására miért van szükség? Azért, mert a versenyző képtelen a futamokat követően fogadni a telefonhívásokat és megválaszolni a több száz kérdés - melyek között számos kérdés ugyanaz.

Talmácsi Gáborra komoly feladatok várnak az idei VB szezon során is, csakúgy, mint egy-egy versenyhétvégén a boxban, és bár az adott edzéseknek, versenyeknek papírforma szerint vége van, a munka nem áll meg és nincs idő telefonhívásokat fogadni, amikor a csapattal, a mérnökökkel, a szerelőkkel azon dolgoznak, hogy minél jobb eredményeket érjenek el a futamon.

Mindemellett külföldön a fogadott hívásoknak is jelentős költsége van, ami a tavalyi év folyamán is több milliós nagyságrendű volt. Ráadásul a feltett kérdésekre a management által kiadott sajtóközlemény, és az abban található versenyzői nyilatkozat 80 százalékban választ adott.

Véleményünk szerint jó kapcsolatot ápolunk a magyar és külföldi médiával. Most is, és a jövőben is készen állunk minden kérés teljesítésére, viszont a gördülékenység érdekében, valamint Talmácsi Gábor időbeosztását figyelembe véve a WCC munkássága kihagyhatatlan. Tény, hogy van néhány olyan média, mely inkorrektsége miatt lekerült a management médialistájáról, de rajtuk kívül minden más médiának rendszeresen küldjük az anyagokat, fényképeket. Nemcsak a versenyhétvégék mindhárom napjáról naprakészen, hanem minden további olyan történésről beszámolunk Talmácsi Gáborral kapcsolatban, amely fontos, érdekes, hírértékű. A WCC Kft. Talmával történtekről továbbra is beszámol, fényképeket szolgáltat és minden kérést próbál teljesíteni. Ezen felül igény esetén további szolgáltatásokat is nyújt, mely térítésköteles, de ezek nem kötelező dolgok, csupán lehetőségek. Szeretnénk médiaügynökségként még többet nyújtani, és véleményem szerint teljesen normális dolog, ha ezek a szolgáltatások térítés ellenében vehetők igénybe, csakúgy mint pl: az MTI-nél, a DPPI-nél vagy a Reuters-nál, melyek esetében mindez természetes vagy a MSÚSZ már őket is felszólította a mérlegelésre, esetleg ellenük is tiltakozott?!?

Válaszközleményünk zárásaként pedig szeretnék személyesen találkozni az MSÚSZ elnökségével, ahol az alaptalan és rosszindulatú vádakat egyszer és mindenkorra tisztázni tudom, és szemtől szemben beszélhetek azzal/azokkal az emberekkel, akik a közlemény szülőatyjai voltak. A korrektség betartása érdekében szeretném előre jelezni, hogy jelen válaszunkat eljuttatjuk az összes médiának is.

Tisztelettel:

Stefano Favaro