224 lóerős dízel tanulmány az Auditól

Vágólapra másolva!
Az Audi 221 lóerős A3-tanulmánya a 2 literes TDi erőforrás legerősebb változatával készült, valamint négykerékhajtást kapott, különleges belsővel és látványos külsővel.
Vágólapra másolva!

Az A3 TDi Clubsport Quattro az Audi 2 literes TDi közös nyomócsöves motorjának legerősebbre hangolt változatát kapta meg, melynek teljesítménye 224 lóerő, nyomatékból pedig 450 newtonméter szabadul a kerekekre.

Az autó menetteljesítményei is meggyőzőek, hiszen a 100 km/órát 6,6 másodperc alatt éri el, végsebessége pedig 240 km/óra felett van. A megállásról hatdugattyús féknyergek és kerámia tárcsák gondoskodnak, az autó menetdinamikai karakterisztikáját pedig a vezető változtathatja. A dinamikus vezetési program segítségével változtatható a gázreakció, a kipufogó hangja, a kormányszervó ereje, módosítható az ESP programozása, és a lengéscsillapítók beállításai.

A Clubsport Quattrót meglehetősen látványos külsőbe csomagolták: a kéttónusú fényezés mellett hatalmas, DTM-stílusú lökhárítókat és 20 colos könnyűfém kerekeket, 265/30-as gumikat és hátsó diffúzort kapott az Audi. A beltérben két versenyülés nyitott sebességváltó-kulissza és az Audi lapított versenykormánya várja a sebességet szenvedélyesen szerető vezetőt és utasát. Az A3 TDi Clubsport Quattro koncepció május végén, az ausztriai Wörther Touron mutatkozik be a nagyközönségnek.