Kész a Kia új crossovere

Vágólapra másolva!
Csak októberben mutatják be a Párizsi Autószalonon a Soult, ám a Kia már most lerántotta a leplet az új kompakt szabadidő-autójáról. Megjelenés 2009 elején.
Vágólapra másolva!

Az idei Genfi Autószalonon a Kia három Soul-tanulmányt, majd nem sokkal azután egy állítólagos szériaváltozatot is lencsevégre kaptak. Most már teljesen biztosak lehetünk az először a 2006-os Detroiti Autószalonon tanulmány formában bemutatott kocsi kilétében. Míg az említett tanulmány még koreai és kaliforniai tervezők műve volt, a végső változat a Kia európai tervezőosztálya kezét dicséri. A Soul gyártása szeptemberben indul meg Dél-Koreában, majd decemberben Kínában is megkezdik az autó összeszerelését. Bár motorkínálatáról még semmit nem lehet biztosra tudni, a Soul valószínűleg egy elsőkerék-meghajtású ötszemélyes lesz, feltehetően Cee'd motorokkal felszerelve.

Európa után a Soul még 2009-ben Kínában és az USA-ban is megjelenik, mivel a Kia 2010-re meg kívánja duplázni eladásait a globális piacon. Ezért a Soul mellett még idén megérkezik a modellfrissítés utáni Sportage, majd jövőre két új szedán is.

Forrás: [origo]