Újabb skalpolt TT az Auditól

2008.05.23. 11:33

Ahogy tavaly, idén is bemutatott az Audi egy teljesen tetőtlen TT-t a Wörthi-tónál megrendezett VW-Audi találkozón. Az előzővel ellentétben ez a változat azonban akár limiált szériaként meg is jelenhet.

Az új TT Clubsport Quattro a nyílt utastér mellett megtartotta a tavaly bemutatott tanulmány 2 literes 300 lóerős TFSI motorját, de ebben már új hétfokozatú S tronic duplakuplungos váltó lesz. Kívülről könnyen megkülönböztethető a korábbi tanulmánytól nagyobb szélvédőjével, vastagabb A-oszlopaival és visszapillantó-tükreivel, valamint a drabális hűtőrácsot nélkülöző orrészével. Itt egyébként ugyanúgy nappali LED-lámpákkal kiegészült fényszórókat találunk, míg a kettéosztott elülső légbeömlőkről levették az ellentmondásos kinézetű rácsokat.


A kocsi nyomtávja 66 mm-rel szélesebb az alap TT-nél, míg hátsó lökhárítójához egy diffúzort szereltek. A villámgyors autó 19 colos kerekeinek leállításáról ugyanazok az elől 340, hátul 310 mm-es fékek gondoskodnak, amelyek a TTS-ben is megtalálhatóak. Ahogy az egy ilyen autótól elvárható, belül sportülések, alumínium váltókarok és egy inkább szériamodellbe való, az előző verzió alumíniumelemeitől megfosztott kormánykerék fogadja a vezetőt.

Az autót bemutató sajtóközlemény végére az Audi odabiggyesztette, hogy a kocsiból egy limitált széria elkészítése nincs kizárva, ami gyakorlatilag majdnem biztossá teszi azt, hogy a második TT Clubsport Quattro nem marad sokáig csupán tanulmány.