Kabrió is készül az új Golfból

Vágólapra másolva!
Várhatóan még az év vége előtt bemutatják a Volkswagen kedvelt kompaktjának hatodik generációját.  Pontos dátumot még hivatalosan nem lehet tudni, de az biztos, hogy az új Golfból újra készül majd nyitott tetős változat.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Állítólag így fog kinézni az új kabrió Golf


Mostanában a legtöbb kabrió keménytetővel rendelkezik, ezzel szemben az új Golf nyitott változata vászontetőt kap. A várhatóan legkorszerűbb technológiákkal készülő tetőszerkezet elméletileg halkabb és könnyebben nyitható és csukható lesz és valószínűleg kevesebb gondjai lesznek a vízszivárgással, mint kemény szerkezetű társainak.

Az autót a Volkswagen főtervezője Walter de Silva készíti. A hírek szerint lesz majd belőle öt, illetve háromajtós változat is. A motorok terén is lesz előrelépés, hiszen a várható sportverzióba egy 2,0 literes több mint 260 lóerős TFSI kerülhet. Emellett úgy hírlik készül egy új 1,6 literes 200 lóerős TFSI motor is, de a legolcsóbb Golfban valószínűleg egy gyengébb 1,4 literes TFSI erőmű teljesít majd szolgálatot. Nagy szerep hárul a hatodik generációval is a dízel motorokra. Amellett, hogy a gazdaságos BlueMotion modellekhez is járnak majd, ilyen erőművekhez kapcsolódik majd az elektromotor a kocsi hibrid változatában, amire azonban az elkészítés költségessége miatt még egy kicsit várni kell.