Vágólapra másolva!
2009 áprilisában indul be a Porsche régóta várt új modelljének gyártása. A sportszedán piac átformálására törekvő Panamerával a németek hasonló sikereket akarnak elérni, mint amilyet a Cayenne produkált az SUV piacon.
Vágólapra másolva!

A Panamera szériaváltozatának várhatóan a következő Genfi Autószalonon lesz, amely után nem sokkal már meg is kezdik a kocsi gyártását. Klaus Berning, marketingigazgató szerint a Porsche akár évente 26 ezer darabot is képes lenne gyártani a kocsiból, de nem fognak 20 ezernél többet készíteni.

A Panamera több mint öt méter hosszú, körülbelül 1800 kilós lesz és három különböző motorral érkezik majd. Egy 3,6 literes 300 lóerős hathengeres, egy 4,8 literes 450 lóerős V8-as és egy 4,8 literes 520 lóerős TURBO változat közül lehet majd válogatni.

A hátsókerék-meghajtású hathengeres modell ára 80 ezer eurótól indul, míg a felső határ az összkerék-meghajtású Turbo esetén 120 ezer euró. Egyébként a hathengeres modellre 2010-ig várni kell, míg 2011-ben egy hibrid verzió is megjelenik majd.