Vágólapra másolva!
A Suzuki Swift Kupa ötödik futama ezúttal már egy kicsit változatosabbra sikerült, mint az eddigiek, hiszen a rajt után nem csak a szokásos hármas húzott el, hanem csatalakozott hozzájuk Bittman Attila és Kismarty-Lechner Gábor is.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]




Assenbrenner Tibor itt még Farkas László mögött, de nem sokáig


Unalmasnak indult, aztán mégis érdekes lett a Suzuki Swift Kupa ötödik futama, amelyen Farkas László az élről rajtolt, de mégsem mehetett sokáig ezen a helyen. A rajtot még jl kapta el, megtartotta ugyan első helyét, de sokáig nem tudott elől haladni, hiszen Assenbrenner Tibor két próbálkozás után simán megszerezte a vezetést. Az első körben még egy keresztbe csúszás miatt Lendvai Pistike hátrébb esett, de szinte azonnal megkezdte a felzárkózást. Assenbrenner időközben kicsit leszakította az üldözőket, de aztán Farkas újra feléledt, majd jött Bittman Attila, aki hatalmasat küzdött Farkassal.

Bittman egy kisebb hiba után lecsúszott az ívről, majd Farkast kirakta a pályáról, ami után Farkas egészen a hatodik helyig visszaesett. Bittman több megkérdőjelezhető manővere miatt végül kizárták a versenyből, de mire ezt bemutatták volna neki, addigra ki is állt. Farkas közben megelőzte Kismarty-Lechner Gábort, miközben Lendvai István szép fokozatosan feljött a második helyre.

Forrás: [origo]

Kismarty-Lechner Gábor egyre feljebb a dobogón

Suzuki Swift Kupa V. futam végeredmény:
1. Assenbrenner Tibor (Proex Sport Kft.) 33:19,376 perc
2. Lendvai István (Proex Sport Kft.) 4,629 mp hátrány
3. Farkas László(Főnix Motorsport) 11,372 mp hátrány
4. Kismarty-Lechner Gábor (Zengő Motorsport) 13,064 mp hátrány
5. Bús Edina (Procar Motorsport) 19,599 mp hátrány
6. Elekfy Vitold (Procar Motorsport) 20,949 mp hátrány


Assenbrenner Tibor: "Az első-hat kör után úgy éreztem, hogy elmelegedtek a gumijaink. Úgy gondoltam, hogy emiatt meg fognak előzni, számomra a verseny eleje volt az edzés. A hátam mögött volt egy-két küzdelem, így kicsit el tudtam húzni előlük."

Lendvai István: "Számomra nagyon jól sikerült a verseny, szeretném megköszönni Kismarty-Lechner Gábornak, hogy elengedett. Nagyon örülök a második helynek!"

Farkas László: "Az első része még jó is volt a dolognak, utána következett, amit a Bittmann csinált, ami nem sportszerűtlenség volt, hanem annál is több, ez túlmutat minden határon, ezért kizárják máshol az embert!"

Kismarty-Lechner Gábor: "Pistike az időmérőn lassabb volt, mint én, de tudtam, hogy versenyben gyorsabb. Mikor utolért, -mivel nekem kellettek a pontok- elengedtem, majd a Bittmanra elég jól fel tudtam jönni. Farkas és Bittman elkezdett kakaskodni, amit nem is értettem, mert akkor már őt kizárták, ennek ellenére belefékezgetett és lassított. Fel tudtam jönni a harmadik helyre, de Farkas visszaszorított, azért örülök a negyedik helynek is."

Bús Edina: "A rajt különösen izgalmas volt, most kivételesen jól rajtolnom. Tartottam egy ötödik helyet, amíg a csapattársam, aki tudtam, hogy gyorsabb nálam elengedtem. Onnantól kezdve tartottam a pozíciómat, és csak arra figyeltem, hogy ne csússzak ki."