Új hírek a kis Rolls-Royce-ról

Vágólapra másolva!
Kémfotók és hivatalos vázlatok után a Rolls-Royce végre elárult pár részletet készülő belépőmodelljéről, az RR4-ről. Az autóhoz nagy reményeket fűznek a cégnél, ahol most már úgy vélik, hogy évente akár 1500 darabot is eladhatnak majd belőle.
Vágólapra másolva!

Az RR4, amely egyesek szerint a Silver Ghost nevet kaphatja, 2010-ben jelenik meg. A Rolls-Royce úgy tervezi, hogy érkezésével már évi 2500 autót adhatnak majd el, mivel a Phantom-eladások évi ezer körül stagnálnak. Ezek után már csak az lehet probléma, hogy a BMW-hez tartozó brit márka képes lesz-e eleget gyártani a négykerekűből, hogy kielégítse a vásárlói igényeket.

Ian Robertson, a Rolls-Royce vezérigazgatója elárulta, az első RR4-ekbe a Phantom 6,75 literes motorjánál kisebb, de szintén V12-es benzines erőmű kerül majd, de valószínűleg egy kis időt követően már dízelmotor is rendelhető lesz. Rácáfolva korábbi jelentésekre, melyek azt állították, az RR4 a BMW X6 új, 4,4 literes, 407 lóerős biturbó V8-asát kaphatja, Robertson elmondta, az új típus motorjait más autóban nem találjuk majd meg. Nem meglepően kupé és kabrió változatok elkészítésére is nagy az esély, ám azon változatok tervei még csak a tervezőasztalon léteznek.

A Rolls-Royce goodwoodi gyárát teljesen átalakítják, hogy legyen elég kapacitás a kocsi gyártásához. Kezdetben még nem lesz képes az üzem 1500-at elkészíteni a belépőmodellből, első évében 800-at kívánnak gyártani belőle. A gyártás a jövő év végén indulhat be, míg az első, 160-200 ezer euróba kerülő kocsik 2010 elején érkezhetnek meg gazdájukhoz.