Vágólapra másolva!
Amíg a Land Rover és a Jaguar jövője levegőben lógott, a Fordnál gyakran kijelentették, hogy a svéd márka biztosan náluk marad, ám miután a kínai Chery Auto is a kérők közé lépett, egyre valószínűbbnek tűnik, hogy mégis eladják.
Vágólapra másolva!

A Renault, a Shanghai Auto és a Dongfeng Motors is érdeklődik a Volvo iránt, a kínai Caijing üzleti magazin szerint a Chery azonban már csak egy lépésre van attól, hogy hivatalos ajánlatot is tegyen a svéd márkára. Ezt a gyártó hivatalosan tagadta, és bár a kínai kormánytól sem kértek még felhatalmazást a megvételhez, állítólag már több bankot és befektetőcéget is megkerestek az üzlet finanszírozásával kapcsolatban.

A lépés mindenesetre nagy hasznára válhatna bármely kínai gyártónak, ugyanis manapság az ázsiai ország kocsijai nem éppen a biztonságukról híresek, míg a Volvo éppen ennek ellenkezőjéről lett nevezetes. A Chery így olyan technológiához juthatna hozzá, amely jóval megnövelné esélyeit, hogy az európai mércéknek megfelelő, biztonságos járműveket gyártson.

A Ford még nem árult el minden részletet a Volvo pénzügyi helyzetéről, de autóipari elemzők szerint a cég körülbelül 4,4 milliárd dollárt érhet. Ugyanakkor lehet, hogy nem is érné meg az amerikaiaknak ennyi pénzért megválni a márkától, ugyanis autóiknak annyi közös alkotóelemük van.

Mindeközben a Volvo továbbra is azt szeretné, ha komoly versenytársa lehetne a nagyobb német prémiummárkáknak, az Audinak, a BMW-nek és a Mercedesnek. Első lépés lehet ehhez az amerikai gyártás megkezdése, hogy a cég olcsóbb kocsikat tudjon piacra dobni a tengerentúlon, majd olyan fontos problémákkal is szembe kell néznie a vezetőségnek, mint a túl magas fogyasztás és a hiányzó sportmodellek problémája.