Elkészül a Mitsubishi kompakt crossovere

2008.07.10. 15:09

A tavalyi Frankfurti Autószalonon mutatta a be a Mitsubishi a Concept-cX nevű alsó-középkategóriás crossoverét, amelyről most úgy határoztak a vezetők, hogy piacra is dobják.

A Conecpt-cX tavaly sok látogató tetszését elnyerte Lancer-szerű orrával, amelyet remélhetőleg nem teljesen alakít át a gyártó a szériaváltozathoz. A karosszéria alatt a cX megtartja a tanulmány több ígéretes megoldását. Megmarad a dupla kuplungos váltó és a változó geometriájú turbófeltöltő, amely egyébként a cég reményei szerint kategóriája legnagyobb teljesítményű kocsijává teszi az új típust. Emellett, hogy megfeleljen a még be sem vezetett Euro 5-ös károsanyag-kibocsátási előírásoknak, megtartja a kipufogógázait megtisztító oxidációs katalizátorát és részecskeszűrőjét.

 

Ugyancsak széndioxid-kibocsátási határértékek betartását hivatott segíteni a széria-cX-szel bemutatkozó új dízelmotor-család. Ezekről az erőművekről még nem sokat árultak el a japánok, csupán az tűnik valószínűnek, hogy az alapmodell 136 lóerős 1,8 literes darab lesz, amelynek 200 Nm-es csúcsnyomatéka már 2000-es fordulatszámon jelentkezik. Ha a cX sikeresnek bizonyul, a Peugeot és a Citroën elkészítheti a modell átcímkézett változatát, ugyanúgy ahogy a 4007-esként, illetve C7-esként is piacra dobott Outlander esetében történt.

 

Forrás: [origo]

 

Forrás: [origo]

KAPCSOLÓDÓ CIKK