A múlt versenygépei a jövő autói

Vágólapra másolva!
A klasszikus autóknak még mindig van keresnivalójuk a mai világban, legalábbis ezt jelzi egy cseh formatervező, Lukas Vanek rajza, melyet a harmincas évek Auto Union versenyautói motiváltak. 
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]


Az 1930-as évek szivar alakú, gyönyörű versenyautói ihlették meg a cseh formatervező, Lukas Vanek fantáziáját. Amikor saját rajzát készítette, olyan kocsikra gondolt, mint például az az 1939-es Audi Ezüstnyíl, amelyet nemrégiben restaurált a gyár és mutatott be a Goodwoodi Fesztiválon.

A fiatal dizájner szerint akár a jövő autói is nézhetnének ki úgy, mint a klasszikus versenyautók, azzal a különbséggel hogy rendkívül könnyű kompozitból készülnének, például műgyanta erősítésű üvegszál-karbon szövetből.

Vanek a motorteljesítménnyel sem szerénykedett, hiszen egy 650 lóerős, 6,5 literes V12-es erőforrást álmodott az autó hátsó traktusába, és még a kocsi végsebességét is kitalálta, amely 300 kilométer/óra lenne. A cseh fiatalember nem álmodott túl merészet, hiszen például a fent említett Ezüstnyílban egy 12 hengeres motor dolgozott, 420 lóerő teljesítménnyel.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]