Hétvégén Mátrai Hegyiverseny

Vágólapra másolva!
Július 12-én és 13-án újra felbőgnek a motorok a Mátrában, ezen a hétvégén ugyanis az egyetlen még megmaradt tradicionális hegyiversenyt rendezik Parádsasváron. Márkakupák nélkül, de rengeteg betétfutammal, összesen több mint száz versenyautó.
Vágólapra másolva!

Forrás: Duen

Immár 32. alkalommal rendezik meg a Mátrai Hegyiversenyt, amelyen idén is nagy csaták várhatók


"Csak akkor gyere, ha bátor vagy!" - ezt hirdeti a hétvégén megrendezésre kerülő 32. Mátrai Autós Hegyiverseny szlogenje. Reméljük, hogy a szép számú nevező versenyző mellett az autósportot kedvelő közönség soraiból is rengetegen lesznek, akik veszik a bátorságot és eljönnek a hétvégén a hazai gyorsasági autósport eme hagyományos versenyfutamára Parádsasvárra. Érdemes lesz venni a bátorságot, hiszen a rendező HB ASE tervei szerint igazi autósport ünnep lesz ez a hétvége a sokat látott parádsasvári szerpentinen!


A hétvégén közel száz versenyautó vág majd neki a hegyi felfutásnak a különböző kategóriákban. Az OB megszokott kategóriái közül a márkakupa sorozatok kivételével mindegyik jelen lesz ezen a futamon. Négykerék-meghajtású, turbós gépekből sem lesz hiány, a rallye szakágból is többen rándulnak át egy kis hegyi felfutásra, mint például Hideg Krisztián vagy Hodula Mihály, de VIP autóban ott lesz Turi Tomi is.

A nagytúra autók között mindenképpen érdekes és kiélezett lesz az elmúlt két futamot megnyerő Rácz István és a bajnokságban előtte három ponttal vezető Walter Csaba párharca. A kistúra autók kategóriájában az a kérdés, hogy ugyanazok a versenyzők viaskodnak e majd az első helyért, mint akik a ringes futamokon küzdöttek a dobogós helyezésekért - legfőképp a Walterné Dancsó Adrienn, Zentai Sándor, Mohácsi Ákos trió - , vagy valaki más okoz majd meglepetést a bevállalós versenyzőket igénylő pályán.

A formaautósok mezőnyében a legjobban talán mindenki a bajnoki címvédő Chanoch Nissany és Eszenyi László küzdelmét várja majd, ami eddig főleg technikai okok miatt maradt el a ringes futamokon, ám lehet hogy ebben a kategóriában is egy nevető harmadik okoz majd meglepetést.

Forrás: duen

Betétfutamként ismét ott lesznek a Mátrában a drifterek, valamint lesz Lada Show és néhány érdekes VIP autó

A főrendező, Bertalan Zsolt érzelmi indíttatása folytán megpróbálkozik a heggyel a BMW Kupa mezőnye is, eddig négy versenyző jelezte részvételi szándékát. Az elmúlt évekhez hasonlóan ott lesz a Lada Show minden eddiginél nagyobb számú nevezővel és a ladázás két olyan hazai ikonjával, mint Balázs Öcsi és Matics Mihály. Szintén betétfutamként fellépnek a drifterek, akik ismét biztosan szép íveket rajzolnak majd a gumiabroncsaikkal a parádsasvári szerpentin aszfaltjára.

A VIP autókban száguldó versenyzők névsora is igazán parádés. Itt lesz a Rallye Vb-t is megjárt ifj. Béres József Szlovákiából, a hazai rallyesport egyik legkedveltebb bajnoka Turi Tamás, a szintén közönség kedvenc Varga "Cigi" Zoltán a cigizöld BMW M3-assal és Szelecky Tamás is megröpteti majd a jó öreg Ford Escort WRC-t.

A mezőny egyben nemzetközi is lesz a 32. Mátrai Autós Hegyiversenyen, hiszen négy osztrák versenyző mellett a szintén igen népszerű idősebb Béres József is rajthoz áll majd a nagytúra autók kategóriájában. Nagy show, nagy buli lesz tehát napközben a versenypályán, de legalább akkora buli várható szombat este is. A parádsasvári buszmegállós kanyarban koktélparti várja a lazulni vágyókat, és természetesen a kanyarban ott lesz a szokásos színpad, ahol Bagi Nacsa, Roy és Ádám mellett bikini szépségverseny és sok-sok csinos hölgy várja majd az érdeklődőket.