Hidrogénhajtású sportkocsi Amerikából

Vágólapra másolva!
A texasi Ronn Motor Company Scorpion névre keresztelte hidrogénhajtású sportkocsiját, amely ígéretük szerint akár 5,8 liter üzemanyaggal is képes 100 km-t megtenni.
Vágólapra másolva!

A Ronn Scorpionra már nem is kell sokat várni, ugyanis bemutatója novemberben, Las Vegas-ban, a SEMA tuningshow-n lesz. Ezek után a kocsi már év végtől megvásárolhatóvá válik. A gyártás előkészítése meg is kezdődött; a Scorpion nagy részét a hot rod specialista Gaffoglio Family Metalcrafters készíti el, beleértve a kocsi alumínium vázát és karosszériáját is.

Hajtáslánca a BMW Hydrogen7-éhez hasonló, azaz egy hagyományos benzines motor is helyet kapott benne, amely a két üzemanyag keverékével működik. Maga az erőforrás egy 3,5 literes V6 Honda-motor. A Ronn-nál ezt egy új üzemanyag-adagoló és befecskendező rendszerrel egészítették ki, amely a speciális üzemanyaghoz kell. A hidrogént a kocsi egy fedélzeti víztartályból elektrolízissel állítja elő, így az nem függ a hidrogénfeltöltő állomásoktól. Megjelenésekor hatfokozatú manuális váltóval lesz kapható, de egy évvel később már automatával is rendelhetővé válik a Scorpion. Természetesen a sportkocsi pusztán benzinnel is működőképes, de akkor jóval több szén-dioxidot bocsát a levegőbe, mintha egyszerre égetné mindkét üzemanyagot.

A világ talán legjobb fogyasztású szupersportkocsija 150 ezer dollárba, azaz körülbelül 23 millió forintba kerül majd a tengerentúlon.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]