Mazda MX-5 ráncfelvarrás készül

Vágólapra másolva!
Az EU Belső Piaci Harmonizációs Hivatalától az új Mazda3 képei után most a ráncfelvarrás utáni MX-5-ről szivárogtak ki fotók.
Vágólapra másolva!

A képeken jól látszik, hogy a Mazda csak egy enyhe modellfrissítést fog végrehajtani sikeres roadsterén, de többre nincs is szükség, mert a formaterv már eddig is jól sikerült. A kiszivárgott fotók azt mutatják, hogy csak az autó orr-részén lesznek észrevehető változások. Kicsit módosul a fényszórók formája, a lökhárítóba integrált hűtőnyílás ovális helyett trapéz alakú lesz, a ködlámpák pedig a Mazda6-hoz hasonlóan egy levél alakú mélyedésben helyezkednek el.

Még nem tudni, mikor mutatja be a Mazda a frissített MX-5-öst, akár az is elképzelhető, hogy már az októberi Párizsi autószalonon lehull róla a lepel. Ezután viszont várhatóan 2012-ig változatlan formában marad piacon a nyitott kétüléses. Eredetileg hamarabb váltották volna le a mostani generációt, de a Mazda most inkább egy kupé, egy könnyűszerkezetű moduláris padlólemez, és új hajtásláncok kifejlesztésére fordítja erőforrásait.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]