Egyhónapos rendszám-razzia Budapesten

Vágólapra másolva!
Egy hónapon keresztül ellenőrzik a rendszám nélkül közlekedő autósokat és motorosokat Budapesten. A rendőrök a közlekedési hatósággal együttműködve a motorok zajkibocsátását is mérik.
Vágólapra másolva!

Motorosrendőrök ellenőrzik és bírságolják azokat a motorkerékpárosokat, akik vagy felhajtott rendszámmal, vagy rendszám nélkül közlekednek; illetve a rendszám nélkül közlekedő autósokat is - mondta Komáromi Endre, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője. A rendőrök a közlekedési hatósággal együttműködve a motorok zajkibocsátását is ellenőrzik.

Az akció hétfőn indult és egy hónapig tart, összesen ötven motoros rendőr vesz részt rajta. A razziát azért mostanra időzítették, mert a nyár miatt nagyon sok a motoros az utakon, ráadául sok közülük igyekszik elrejteni a rendszámát - mondta a főosztályvezető.

A helyszínen 20-30 ezer forintos bírságot szabhatnak ki a rendőrök. Ha egy autón nem látszik a rendszámtábla, az szabálysértés, motor esetében pedig bűncselekmény - tette hozzá Komáromi Endre.