Kína lesz a VW legnagyobb piaca

Vágólapra másolva!
Az idei évtől kezdve Kína válhat a Volkswagen legnagyobb piacává miután várhatóan Audi és Skoda modelljeivel együtt összesen 1,05 millió kocsi talál majd gazdára az ázsiai országban.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg nem ez lesz az egyetlen eset, amikor egy külföldi autógyártó legnagyobb piacává válik az ázsiai ország. Elsőként a Volkswagen -, amely a maga 19,1 százalékával a legnagyobb piaci részesedéssel rendelkezik Kínában - lehet az első ilyen cég. Az év első hat hónapjában kicsivel több mint 530 ezer darab VW-családhoz tartozó autót adtak el.

Németországban egy kicsivel még többet adtak el, de a lényeg igazán a növekedésben látható. Egy évvel korábbhoz képest ugyanis a hazai eladások 3,7 százalékkal nőttek, míg Kínában ugyanez a szám 23,2 százalékos volt.

Ez az eredmény a VW Olympia elnevezésű projektjének köszönhető, amely a gyártó kínai marketingjétől kezdve a modellstratégián át mindent átölel és természetesen az árszabás is az itteni igényeknek megfelelő.

Ennek legújabb lépéseként a németek a következő két évben 12 új típust mutatnak be az országban. Ezek közül több, kizárólag a kínai piac számára készül.