Nyolc évvel azután, hogy a Renault leállította a Safrane gyártását, a francia autógyártó most egy új luxuslimuzinnal támasztja fel a maga idejében sikeres típust, vagy legalábbis annak a nevét.

A Renault egy luxus modellt választott a Safrane márkanév feltámasztására. A dolog nem öncélú, hiszen valószínűleg ugyanazt a sikert szeretnék elérni modellel, amelyet annak idején az eredeti modellel sikerült, és amelyet aztán utóda meg sem közelített. Az eredeti modell 1992 és 2000 között készült, és Európában a jóval kevésbé sikeres Vel Satis váltotta le.


A Renault Safrane nem teljesen új modellel tér vissza, hiszen a luxusautó a Renault Samsung Motors SM5 szedán újracímkézett változata, padlólemezében pedig az előbbi mellett a Teanával, valamint az Észak-Amerikában kapható Maximával osztozik. Annak, aki máris feni a fogát az új modellre, egyelőre csalódnia kell, hiszen a Renault a Közel-Kelet tehetősebb államaiban fogja árusítani az autót, mégpedig V6-os motorral és automata váltóval. Az SM5 modellhez hasonlóan, a Safrane is a Renault Samsung Motors busani üzemében készül majd, Dél-Koreában.