Új luxusterepjáró a Hyundaitól

Vágólapra másolva!
Ix55 néven Moszkvában mutatta be a Hyundai az Amerikában sikeres Veracruz SUV európai változatát. Külsején nem változtattak a mérnökök, de máshol több helyen módosították.
Vágólapra másolva!

A Santa Fére épülő, 4,84 méter hosszú, 1,94 méter széles és 2,805 méteres tengelytávú ix55 2008 végétől lesz elérhető Európában. A nagy tengelytávnak köszönhetően három üléssor is befért, így akár heten is elférhetnek kényelmesen a kocsiban. Ráadásul az ix55 egész gazdag alapfelszereltséggel büszkélkedhet, állítólag a legolcsóbb modellhez is jár ESP, hat légzsák, xenon fényszóró és például esőérzékelős ablaktörlő is.

Az autó kezdetben az Amerikában kapható V6-os benzinmotor helyett egy 240 lóerős, 450 Nm-es nyomatékú háromliteres V6-os dízelmotorral lesz elérhető, amelyhez egy hatfokozatú automatikus váltót társítottak. Természetesen széria lesz az összkerékhajtás, a hátsó tengelyre legfeljebb a nyomaték 50 százaléka juthat. Teljesen áthangolták az amerikai Veracruz futóművét, hogy az európai vásárlók ízlésének is megfeleljen. A Hyundai a Mercedes ML, a BMW X5, és az Audi Q7 ellenfelének szánja az ix55-öt, a hiányzó presztízst valószínűleg kedvezőbb árral ellensúlyozza majd a koreai gyártó.

Forrás: [origo]