Magyar uralom az Európakupán

Vágólapra másolva!
Ezen a hétvégén WTCC futamot rendeznek, amelyen ismét ott a Seat Európakupa mezőnye, és megint Michelisz Norbert foglalja el az első rajtkockát. Eddig minden a megszokott, de nagyon reméljük, ezúttal szebb lesz a vége.
Vágólapra másolva!

Lassan eljutunk arra a szintre, hogy tényleg elhiszzük, jelenleg Michelisz Norbert a leggyorsabb a Seat Európakupa mezőnyében. Michelisz egymás után a harmadik időmérőn bizonyult a leggyorsabbnak, így ő várhatja a legkedvezőbb helyről a szombati futam repülőrajtját.

Ez azonban az utóbbi hetek tapasztalatai alapján nem annyira jó előjel, hiszen legutóbb az első kanyar végét sem érte meg a magyar fiú. Gyakorlatilag kivégezték a márkatársak, itt ugyanis nem semmi a tét. Aki egy hétvégén a legtöbb pontot szerzi, az a következő WTCC futamon egy Seattal elindulhat. Egyszer már Wéber Gábor nagyon közel került ehhez a lehetőséghez, hiszen Pauban magabiztos versenyzéssel futamot nyert.

Most az eredmények alapján újra itt a nagy lehetőség. A magyar fiúk már a szabadedzések alatt is nagyon gyorsnak bizonyultak a kopott gumikkal, az időmérőn meg Michelisz Norbi szokásához hív nyert, Wéber Gábor a negyedik. Ezúttal tehát Michelisz kicsit kedvezőbb helyzetben van, hiszen mögötte ott csapattársa, aki nem fogja bántani.

Nagyon kemény verseny lesz, az biztos. Remélhetőleg a Pirelli megoldotta gumiproblémát, és egyik fiú sem fog a versenytáv felénél kiesni defekt miatt.

Aki élőben szeretné végigkövetni az izgalmakat, az a Eurosport 2-n megnézheti, fél kettőkor kezdődik a közvetítés.

Forrás: ZMS

A magyar csapat versenyzői: Michelisz Norbert (bal oldalt) és Wéber Gábor


Michelisz Norbert:
Nagyon boldog vagyok, de feszült is. Eddig semmi jót nem hozott a két pole pozícióm. Ezerszer lefutattam, hogy nem mennek el mellettem a rajtnál, de ez nagyon nehéz lesz megint. Én nem látom őket, ők engem igen. Szerencsére Gabi van mögöttem, de Nogues-től kicsit tartok. Azt ne kérdezd, hogy csináltam. Nem tudom elmondani, sokkal több volt még benne, annyit tudok.

Wéber Gábor:
Örülök Norbi sikerének, de az bosszant, hogy megint bekaptam egy sárga zászlót és szokásomhoz híven feltartottak. Tudom, hogy sokkal jobbak vagyunk, a harmadik hely ellenére, sokallom a különbséget.