Asi szárazon verhetetlen

Vágólapra másolva!
Lassan már unalmassá válik, hogy Assenbrenner Tibor sorra nyeri a versenyeket a Suzuki Swift Kupában. A fiatal tehetség ráadásul mindezt úgy teszi, hogy a többieknek esélye sincs. Farkas László egy kicsúszás után visszaküzdötte magát a második helyre, Lendvai Pistike lett a harmadik.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Farkas a verseny elején hátra csúszott, de nagyon okosan és takitikusan jött vissza a második helyre


A Suzuki Swift Kupa vasárnapi versenyfutama szinte ugyanazt hozta, mint a szombat, legalábbis a dobogósokat nézve. Assenbrenner Tibor egyszerűen verhetetlen, ha száraz az aszfalt nem bír vele senki. Most is már a verseny elején ellépett a mezőnytől, így csak arra kellett koncentrálnia, hogy vigyázzon a gumijaira és a technikára.

Mögötte Farkas László a verseny elején elkövetett egy hibát, aminek hatására visszaesett, de szorgos munkával felküzdötte magát, így ismét második lett. Talán a harmadik helyen befutó Lendvai Pistikének volt a legnehezebb dolga, hiszen a verseny végére utolérte egy boly, Szamosvári Tamás, Bús Edina és Szabolcs Róbert.

Forrás: [origo]

Autókrosszos jelenetekben sem volt hiány. A futam meglepetésembere a második autóban helyet foglaló Szamosvári Tamás. Harmadik suzukis futamán már harcban állt a dobogóért


A nagy adok-kapokban Bús Edina leesett az útra, így hátraesett, de Szabolcs Róbert és Szamosvári Tamás végig harcban volt a dobogós helyért. Végül Szabolcs a negyedik, Szamosvári Tamás pedig az ötödik helyen futott be. Bús Edina lett a hatodik.

Suzuki Swift Kupa IX. futam végeredmény:
1. Assenbrenner Tibor Proexsport Kft 32:06,628 perc
2. Farkas László Főnix MSE +5.902 mp
3. Lendvai István Proexsport Kft +9.034 mp
4. Szabolcs Róbert Proexsport Kft. +9,443 mp
5. Szamosvári Tamás Főnix MSE +9,648 mp
6. Bús Edina Proexsport Kft +21.044 mp


Assenbrenner Tibor: Az utolsó hat körre nagyon elfáradtam ebben a melegben. Izgultam, hogy utol ne érjenek, de szerencsére jó időket mentem és el tudtam húzni.

Farkas László: Két használt gumit tettem fel hátulra, csúszkáltam velük. Az első csúszást sikeresen megúsztam, a másodikat a célegyenes végén már nem, pörgés lett belőle, öten elmentek. Visszacsúsztam, és egy vesszőfutás volt, mire felkapaszkodtam a második helyre, nagyon örülök. Annak drukkolok, hogy a záró futamon essen az eső.

Lendvai István: Végezhetnék már előrébb ebben az idényben, de örülök ennek a harmadik helynek. Nagy csata volt, de elmelegedtek a gumijaim.

Szabolcs Róbert: A Suzuki versenyzőbarát autó, ennél a sebességnél el lehet dönteni, hogy mit csináljon az ember. Eldöntöttem, hogy pontosan fogok menni, és ezt tartottam is. Fair és kemény küzdelem volt.

Bús Edina: Csalódott vagyok, ha ésszel menetem volna, a negyedik helyet is meg tudtam volna szerezni. Sajnos sóderágy lett, és ketten megelőztek.

Szamosvári Tamás: Beültem, és egyszerűen végig akartam menni a 13 körön, nem gondoltam, hogy ilyen jól sikerül. A múlt héten gyakoroltam ezen a pályán.