Készül a BMW miniautója

Vágólapra másolva!
Már dolgozik saját városi autóján a BMW - jelentette be Norbert Reithofer vezérigazgató. A három-négy év múlva megjelenő Smart-vetélytárs segíthetne a cégnek megfelelni az új európai és amerikai emissziós és flottafogyasztási előírásoknak.
Vágólapra másolva!

Reithofer a német Die Zeitnak adott interjújában elmondta, hogy az apró kocsi megjelenése teljesen újszerű lesz a BMW jelenlegi modellkínálatához képest, és mindössze kétféle hajtással lesz elérhető. Az egyikben hagyományos belső égésű motor, a másikban elektromotor lesz. Hogy megfeleljen a 2012-ben Kalifornia államban életbe lépő előírásoknak, az autó elektromos változatának egy feltöltéssel legalább 320 kilométert kell majd tudnia megtennie. Ennek ellenére Európában a hagyományos motorral rendelkező változattól vár nagyobb sikereket a gyártó.

Azt még nem tudni, hogy az apró autócskák milyen márkanév alatt jelennek majd meg. Reális esély van rá, hogy BMW-ként jelenjenek meg, de az is elképzelhető, hogy Isettaként érkezhetnek meg a piacra, amely név bevezetését már korábban is tervezték a bajorok. Egy biztos: Rolls-Royce embléma nem fog rákerülni a Smart-ellenfélre.