Nyit az első európai Infiniti központ

Vágólapra másolva!
Október 14-én Párizsban nyitja meg első európai szalonját a Nissan luxusmárkája. Nem sokkal ezután Európa szerte kezdenek majd el szaporodni a cég márkakereskedései.
Vágólapra másolva!

A japánok direkt a Párisi Autószalon október negyediki megnyitásának napjára időzítették az Avenue de Versailles-on található szalon megnyitását. Ezután még abban a hónapban Belgiumban, Bulgáriában, Görögországban, Lengyelországban, Olaszországban, és Svájcban is kinyitják első márkakereskedéseiket.

Az Infiniti Európába érkezésére hívhatja fel a figyelmet az autószalonon debütáló, 320 lóerős FX37 crossover. A 3,7 literes V6-ossal felszerelt négykerekű 6,8 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára, végsebessége pedig 233 km/óra.

Az alapváltozathoz felár nélkül járnak majd 20 colos kerekek, összkerék-meghajtás, xenon-fényszórók és egy hétfokozatú automata váltó, amelyet a kormányon elhelyezett gombokkal lehet irányítani. A kocsiból GT és S változat is készül, ez utóbbihoz 21 colos kerekek, sportülések és folyamatos lengecsillapító-szabályozás (CDC) is.

Forrás: [origo]

Az Infiniti FX ugyan csak szürkeimportoban került be hazánkba, de mégis hatalmas népszerűségenk örvend. Várhatóan az új FX Európában is sikeres lesz


Jelenlegi információink szerint Magyarországon leghamarabb 2009 utolsó negyedévében nyílhat meg az első Infiniti szalon, amelynek még nem dőlt el a pontos helye, de mindenképpen Budapesten lesz.