Az Audi segít elkapni a zöldhullámot

Vágólapra másolva!
A lámpától lámpáig gyorsuló önjelölt utcai versenyzők biztosan kikapcsolják majd az Audi Travolution nevű rendszerét, amely az autó sebességének megválasztásával segít elkapni a zöldhullámot.
Vágólapra másolva!

Az Audi újabb menetasszisztens-rendszert fejleszt. A Travolution elnevezésű berendezés - melynek neve a travel, vagyis utazás és a solution, vagyis a megoldás szavak összevonásával keletkezett - a vezető munkáját könnyítené meg, és segítene úgy megválasztani az optimális sebességet, hogy az autó végig zöldhullámban haladhasson. A berendezés dolga tehát az, hogy megelőzze a piros lámpánál való veszteglést, amelynek főként környezetvédelmi okokból lehet jelentősége, így ugyanis az egy helyben álló járművek koncentráltan eregetik a káros anyagokat, és még az üzemanyagot is feleslegesen fogyasztják, ráadásul az utána következő gyorsítás is fokozott fogyasztással jár.

Az Audi eddig körülbelül 1,2 millió eurót költött a berendezés fejlesztésére, de a Travolution már tesztelési fázisban van. A gyár városában, Ingolstadtban a 49 közlekedési lámpából háromba szerelték be a lámpa állapotáról közvetítő eszközt, és Audi A5 és A6 Avant modellekkel megkezdték a Travolution próbáját. A közeljövőben húsz másik autó és ötven közlekedési lámpa bevonásával átfogóbb teszteket tervez az Audi.

Forrás: [origo]