Különkiadás a McLaren SLR-ből

Vágólapra másolva!
Hamarosan véget ér a Mercedes és a McLaren közötti együttműködés, így befejeződik a különleges SLR-k gyártása is, ám mielőtt ez megtörténne, még egy limitált szériát piacra dobnak.
Vágólapra másolva!

A Mercedes és a McLaren régóta gyártják már az SLR-t, de jövőre leállnak a gyártósorok és a két cég ebből az alkalomból nem egy, hanem kettő különkiadással tiszteleg a különleges modell előtt. Azt már tudni lehetett, hogy érkezik a kocsi Speedster kiadása, de a 722 S elnevezésű változatot csak most fedték fel a készítők. Sajnos neve nem teljesítményét jelzi, hanem egy 1955-ös versenynek állít emléket. Abban Stirling Moss egy 300 SLR-ben versenyzett, a futam pedig pontosan reggel 7 óra 22 perckor indult.

Néhány alumínium-elem kivételével az autó váza teljes egészében szénszálas anyagokból készült, de más helyeken is szuperkönnyű anyagokat használtak, így jó pár kilótól sikerült megszabadulni. A különkiadás motorja megegyezik az alapváltozattal, azaz egy kompresszoros 5,5 literes, V8-as 650 lóerős teljesítménnyel és 820 Nm-es nyomatékkal. A 722 S kétfajta váltóbeállítással rendelkezik, amelynek köszönhetően álló helyzetből 100 km/órára 3,7 másodperc alatt, 200 km/órára 10,6 másodperc alatt gyorsul, végsebessége 335 km/óra.