Bemutatkozott az ötajtós Audi A1

Vágólapra másolva!
A tavaly Tokióban bemutatott háromajtós A1-es tanulmány után az Audi lerántotta a leplet az ötajtós változatról, amely ugyancsak hibrid hajtást kapott.
Vágólapra másolva!

A Párizsi Autószalonon bemutatott autó teljes nevén Audi A1 Sportback Hybrid, amely számos elemében hasonlít a háromajtós változatra, de új hűtőrácsot, lökhárítókat kapott a két plusz ajtóról és hosszabb tengelytávról már nem is beszélve. Motorházteteje alatt a korábbi tanulmányban is alkalmazott 1,4 literes, 150 lóerős TFSI blokkot találjuk egy elektromos motor társaságában.

A lítium-ionos elemek által működtetett elektromos motor 27 lóerős és 150 Nm-es azonnal elérhető nyomatékot biztosít a kocsinak, ráadásul rövid ideig egymaga is képes hajtani azt. A két motor együttes működésének köszönhetően, a hétfokozatú duplakuplungos váltóval szerelt tanulmány 7,9 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára, fogyasztása pedig 3,9 liter 100 kilométeren, bár ebben automatikus leállító és elindító rendszere is segít. Ahogy fogyasztása, emissziós mutatója is igen alacsony, mindössze 92 g/km. Az Audi A1 szériaváltozata a jövő év végén várható.