Tetszetős SUV-tanulmány a Ssangyongtól

Vágólapra másolva!
Olasz tervezőcég keze munkáját dicséri a dél-koreai terepjáró-specialista legújabb tanulmánya, a C200. A kompakt szabadidő-autó nemcsak azért különleges a cég történetében, mert egész jól néz ki.
Vágólapra másolva!

A Ssangyong eddig főleg azzal hívta fel magára az autósvilág figyelmét, hogy olyan autókat készített, mint a Rodius vagy a Musso, amelyek nem éppen szépségükről voltak híresek. Hogy ez megváltozzon, a dél-koreaiak az Italdesign tervezőcéghez fordultak, és az együttműködés első gyümölcse a Párizsi Autószalonon leleplezett C200. Állítólag Giugiaro cége álmodja majd meg a jövő Ssanyongjait is, habár az nem biztos, hogy ez a következő öt évben érkező húsz új típus mindegyikére vonatkozik.

A C200 tanulmány az első a beígért húsz négykerekű közül, szériaváltozata jövő év végén jelenhet meg a szalonokban. Ez lesz az első önhordó karosszériás Ssangyong, az új padlólemezt később személyautók készítésénél is fel kívánják használni. A francia fővárosban bemutatott C200-ban egy kétliteres, 175 lóerős dízelmotor található, hatfokozatú automatikus váltója mind a négy kerékhez küldi az erőt. Bár még nem erősítették meg, elképzelhető, hogy a kocsiban Rover-alkatrészeket is bevetnek. Erre azért lehet következtetni, mert a Ssangyong tulajdonosa, a kínai SAIC birtokolja a Rover-gyártósorokat, és jelenleg is több olyan kocsit készít, amelyek régi Roverek motorján és padlólemezén alapulnak.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]
Forrás: [origo]Forrás: [origo]