Irány a Hungaroring!

Vágólapra másolva!
Látványos rajtok, kiélezett csaták és bajnoki címre menő küzdelmek várhatók ezen a hétvégén a gyorsasági bajnokság szezonzáróján, a Hungaroringen. Az ingyenes családi hétvégén kerékpár- és görkorcsolya-verseny is lesz, de más érdekes programokra is számíthatnak a kilátogatók.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hétvégén az utóbbi évek egyik legnagyobb autósport sikerét érte el a Zengő Motorsport azzal, hogy Michelisz Norbi a Seat Leon Európakupa monzai futamán megnyerte ez első versenyt, majd vasárnap kivívta a jogot magának, hogy a következő WTCC futamon egy gyári Seat Leonban bizonyíthasson a túraautózás legnagyobbjai ellen. Szerencsére a magyar szurkolóknak nem kell eddig várniuk, hogy ismét versenyezni láthassák az ifjú tehetséget.

Október második hétvégéjén rendezik a Hungaroringen a gyorsasági bajnokság szezonzáróját, amelyen rengeteg izgalmas verseny várható. A Zengő Motorsport által rendezett, ingyenesen látogatható versenyhétvégén megküzdenek egymással a hazai Seat Leon Szuperkupa versenyzői, többek között az európakupás menőkkel. Utolsó versenyéhez érkezik a méltán híres Clio Kupa, de fantasztikus verseny várható a Porschékkal teletűzdelt nagy túraautóknál is.

Rengeteg kiegészítő program lesz, így az első nap kerékpáros verseny, majd vasárnap görkorcsolyaverseny. Emellett nagyon érdekes lesz a rakétaember-bemutató, a fogathajtó bemutató, de a vízisportok szerelmesei is találnak majd érdekességeket. A gyerekek szórakozásáról is gondoskodtak a rendezők, hiszen lesz arcfestés, ugrálóvár, gokart, szimulátor. Ne feledjük, Michelisz Norbi is ezen kezdte.

Forrás: [origo]

Megküzdhet a bajnoki címért a két Norbi, Michelisz és Kiss


Természetesen a legérdekesebb események a versenypályán történnek, számos bajnoki cím ezen a hétvégén dől majd el. A Seat Leon Szuperkupában ugyanolyan autókkal versenyeznek, mint az Európakupán, a küzdelem sem sokkal kisebb. A seatosok között elsősorban a tavalyi bajnok és idei éllovas Kiss Norbertre, valamint Micheliszre kell odafigyelni, hiszen kettőjük között dől el a bajnoki cím, de az első helyért még csatába szállhat Wéber Gábor és Hatvani Bálint is.


Hatvani Bálint első két köre az előző hungaroringi versenyről


Ezen a hétvégén lehet utoljára látni a Shell V-Power Racing Renault Clio Kupát, amelyben a búcsú alkalmából ismét nagy mezőny gyűlik majd össze. Ebben a kategóriában a bajnoki címért Vizin Tamás és Vida János van hatalmas harcban. A Suzukik sem maradhatnak el, ők is minden versenyen nagyon látványos csatákat vívnak. Assenbrenner Tibor már meglépett az üldözőktől, de matematikailag van esélye Farkas Lászlónak is.

Forrás: [origo]

A Suzuki Swift Kupában mindig sűrű a mezőny, a hátsó helyekért is hatalmas csatákat lehet látni


A márkakupák mellett hatalmas csata várható a nagy túraautóknál is, ahol több Porsche is van a mezőnyben. Nagyon régen nem lehetett látni ilyen kiélezett csatákat a legnagyobb autóknál, mint idén Walter Csaba és Rácz István között. A kis túraautóknál Walterné Dancsó Adrienn és Zentai Sándor áll még harcban az idei trófeáért.

Az Alerant Kupa időterve letölthető innen.

(Vida János az [origo] autó rovatának munkatársa.)