Hét újdonságot ígér a Chrysler 2010-re

Vágólapra másolva!
Csupán néhány konkrétumot lehet tudni a harmadik amerikai autógyár 2010-re ígért járműveiről. A tervek közt szerepel egy elektromos jármű bevezetése is.
Vágólapra másolva!

Vadonatúj Chrysler 300-as és Dodge Charger jelenik meg 2010-ben, nyilatkozta a konszern vezérigazgatója, Bob Nardelli. A Chrysler csoport néhány éven belül legalább hét újdonságot szeretne bemutatni, ezek között találjuk az imént említett típusokat, továbbá egy új Jeepet - amely várhatóan a Grand Cherokee helyére érkezik -, a Dodge Ram hibrid változatát, valamint a konszern első elektromos kocsiját is. A jól értesültek ezenfelül egy átcímkézett kisméretű Nissanról is tudnak.
A termékfejlesztésért felelős alelnök, Frank Klegon nemrégiben úgy fogalmazott, hogy az elektromos járművön túl hét új modell mutatkozik be 2010-ben. A tervezőrészleg vezetője, Ralph Gilles pedig jelentős előrelépést ígér a minőség terén.
A Dodge Charger eladása tíz százalékkal csökkent idén, a Chrysler 300-as eredménye ennél sokkal lehangolóbb: 43%-kal romlott a mutató. Persze ehhez hozzá kell tenni, hogy a Háromszázas már modellciklusa végén jár - ennek tükrében pedig nagyon messzinek tűnik még 2010.