Kiszivárgott a McLaren új szuperkocsija

Vágólapra másolva!
A brit CAR megjelentetett egy képet a McLaren új modelljéről, a P11-ről. amely annak ellenére, hogy a gyártó szakított a Mercedes-szel, a német cég számos alkatrészével rendelkezhet.
Vágólapra másolva!

A Mercedes-Benz és a McLaren nem olyan régen szüntette be eddigi együttműködését, hiszen a Mercedes az SLC elnevezésű saját szupersportkocsiján dolgozik. A McLaren sem maradt azonban tétlen, hiszen a CAR magazin fotója szerint egy új autó építésébe kezdtek. A P11 néven futó új sportkocsi előreláthatólag másfél év múlva lesz teljesen kész, a Ferrari F430 és a Lamborghni Gallardo vetélytársának szánják.

A Mercedes kapcsolat természetesen nem tűnik el teljese, hiszen a német óriáscég még mindig az egyik legfőbb részvényese a McLarennek. Ebből adódóan a motor a Mercedes-től érkezhet, méghozzá nagy valószínűséggel a 63 AMG modellekből ismerős új V8-as lehet az. Ezzel a több mint 500 lovas erőforrással, valamint a tervezett 1200 kg-os tömeggel könnyedén elérhetik az eredeti célkitűzést, hogy a P11 négy másodperc alatt gyorsuljon nulláról 100 km/órára.

Forrás: CAR Magazine

Jelenleg ez az egyetlen kép az autóról, nem sok derül ki róla