Négyen is bejelentkeztek a Chryslerért

Vágólapra másolva!
Állítólag vevőket keres a Chrysler egy részére a cég jelenlegi tulajdonosa, a Cerberus Capital Management nevű pénzügyi befektető. Rögtön hárman, a Fiat, a Tata és a Renault/Nissan duó is elkezdett érdeklődni a márka iránt, míg a GM-mel régebb óra folynak tárgyalások.
Vágólapra másolva!

A Cerberus csak tavaly vette meg Amerika harmadik legnagyobb autógyártó vállalatát, de már most segítséget keres a nehéz napokat élő márkához. Bob Nardelli, a Chrysler vezérigazgatója beismerte, hogy több érdeklődő féllel tárgyaltak már a cég megvételéről, de még nem hoztak végső döntést a jövőről. Nardelli azután nyilatkozott, hogy a The Detroit News egy belső forrásra hivatkozva megemlítette a Fiatot, a Tatát és a Renault/Nissan csoportot mint lehetséges vásárlókat. Ugyanezen forrás azonban azt is elárulta, hogy a pénzügyi válság miatt leállították a tárgyalásokat.

A Renault/Nissan és a Chrysler közt jelenleg is több padlólemez-megosztó szerződés van érvényben, ráadásul az együttműködés szorosabbá is válhat, ha a franciák elkezdik igénybe venni egyes Chrysler-üzemek fölös kapacitását. Bár a csoport kiadásait jelentősen csökkentené, ha harmadikként csatlakozna a Chrysler, a pénzügyi válság miatt a Renault - a Nissannal ellentétben - nem lelkesedik az ötletért.

A Tatának és a Fiatnak a Chrysler megfelelő alapot jelenthetne az amerikai megjelenéshez. Az indiai gyártóval kapcsolatban a jól értesültek arról is beszélnek, hogy esetleg a leválasztott Dodge Viper is érdekelné.

Jelenleg úgy tűnik, bárki is vásárolja fel a Chrysler egy részét, a Cerberus szeretne 51 százalékos részesedést megtartani a márkában.