Elektromos tanulmány a Fiattól

Vágólapra másolva!
Bugster néven kétüléses élményautó-tanulmányt tervezett a Fiat, amelyet a Sao Paolói Autószalonon fognak bemutatni. Az autó legfőbb különlegessége az elektromos meghajtás.
Vágólapra másolva!

A Fiat már eddig is rengeteg tanulányautóval kápráztatta el a híveit, most egy teljesen új irányzatban próbálnak szerencsét.

A Bugster formailag hasonlít a KTM X-Bow-jára, azzal a különbséggel, hogy amíg az X-Bow egy kőkemény élményautó, félelmetes menetteljesítményekkel, addig a Bugster egy kicsit magasabb építésű buggynak néz inkább ki. Ebből adódóan nem feltétlenül a hihetetlen kanyarsebességeiről lesz híres, de gyakorlatilag ez is egy élményautó, csak másik irányzat.

Természetesen a tanulmány a manapság oly divatos zöld elvek szerint épült fel, tervezésél nem hagyták figyelmen kívül a hatásvadász elemeket. A karosszériája újrahasznosítható természetes anyagokból készült, a hajtásáról pedig egy elektromos motor gondoskodik. Ez utóbbiból adódóan a menetteljesítményei nem lehetnek X-Bow léptékűek, de biztosan jobban megy, mint egy golfkocsi.

A Bogster a Fiat brazíliai részlege álmodta meg, ezért az autó először az október 30-án megnyíló Sao Paolói Autószalonon mutatkozik be.

Forrás: [origo]