Michelisz a WTCC-ben

2008.10.23. 22:51

Az előttünk álló hétvégén egy újabb mérföldkőhöz érkezik a magyar gyorsasági autósport, hiszen Michelisz Norbert a WTCC utolsó előtti futamán ott lesz a mezőnyben egy félgyári Seat Leon volánja mögött.

Tavaly év elején még senki sem hitte volna, hogy a hazánkban éppen akkor induló új márkakupa sorozat, a Seat Leon Szuperkupa élmenői egyszer nemzetközi szinten is megmérettetnek. Sokan reménykedtek benne, de akkor még csak elméleti lehetőségek léteztek, konkrétumokról még nem lehetett beszélni.

Az év végén aztán jött a hír, a 2008-ban induló új Európakupában indulhat magyar alakulat. Idén a Zengő Motorsport kis csapata elindult a hihetetlen kalandra, a WTCC betétfutamában próbálták bebizonyítani, hogy egy tehetséges magyar is elérhet a csúcsra.

A versenyzőpáros itthon már sok címet szerzett, Wéber Gábor több éves sikeres márkakupás pályafutás (két Clio Kupa bajnoki cím) után vágott bele a nagy kalandba, míg Michelisz Norbert egy kétéves, de annál eredményesebb versenyzői múlt után (Suzuki Kupa és Clio Kupa bajnoki cím), a Seatban teljesen újoncként állhatott ott a valenciai rajtnál. Az első hétvége még nem úgy sikerült, ahogy reméltük, de Pauban megtörtént a csoda, Wéber Gábor futamot nyert.

Ezután eljött Michelisz Norbert ideje, sorra nyerte az időmérőket (hatból négyet), de a versenyeken a szerencse valahogy mindig elhagyta. Az utolsó hétvégén aztán összeállt minden, megnyerte azt, ami csak a legszebb álmainkban tűnt elképzelhetőnek.

Michelisz Norbert képviselheti hazánkat a Túraautó Világbajnokság utolsó előtti versenyhétvégéjén Japánban, a versenynaptárban új pályán, Okayamában. Norbi a Seat félgyári alakulatában, a Sunred csapatánál ülhet bele egy 2 évvel ezelőtti fejlesztésű benzines Leonba.

Ez nem hangzik túl jól, hiszen az autó majdnem 20 lóerővel gyengébb, mint az alkalmi csapattárs Tom Coronel Leonja, de azért így is fantasztikus lehetőség a debütálásra, ahol felfigyelhetnek rá a gyári csapatok.

 


A monzai európakupás hétvége összefoglalója


A magyar fiú először pénteken hajnalban ismerkedik a pályával és az autóval, majd még két szabadedzése lesz az autó beállítására. Szombaton reggel jön az időmérő, majd mindezek után vasárnap kora reggel következik a két futam. Természetesen a versenyt az Eurosport élőben közvetíti, tehát drukkoljon mindenki a magyar fiúnak!

Forrás: markakupa.hu

Michelisz Norbert ebben az évben már többször csodát tett, talán most is sikerül neki


Eurosport közvetítések magyar idő szerint:

Szombat: 09.00 - 09.30 időmérő - ÉLŐ
Vasárnap: 05.45 - 06.15 warm up, felvételről
Vasárnap: 06.15 - 07.15 1. futam - ÉLŐ
Vasárnap: 07.45 - 08.45 2. futam - ÉLŐ

KAPCSOLÓDÓ CIKK