Michelisz a 20. helyről rajtol a WTCC-ben

Vágólapra másolva!
Eddig kiválóan sikerült Michelsiz Norbert bemutatkozása a Túraautó Világbajnokságon. Norbi az utolsó szabadedzésen autózott negyedik idejével alaposan felhívta magára a figyelmet, de az időmérőn már a realitásnak számító 20. helyen végzett.
Vágólapra másolva!

Az első szabadedzés még mindenki számára az ismerkedéssel telt, hiszen eddig még nem rendeztek Okayamában WTCC futamot, idén volt az első. Már ezen az edzésen is jól mutatkozott be Michelisz Norbi, hiszen rögtön a 22.időt autózta, úgy hogy még az autó nem volt ráhangolva. Még nem volt jó az autó egyensúlya, a kopott gumik pedig az edzés végére nagyon elfogytak. Ekkor még Norbi 3 másodpercre volt az elejétől, és majdnem kettőre a hasonlítási alapnak számító Tom Coroneltől.

A második szabadedzésen már sokat javult a helyzet, hiszen Norbi legyőzte csapattársát, a majdnem 20 lóerővel erősebb autóval versenyző Coronelt. Ez azonban mind semmi a harmadik szabadedzéshez képest, ekkor ugyanis Norbi gondoskodott róla, hogy a WTCC-ben is felfigyeljenek rá, a negyedik időt autózta a rengeteg gyári autó között. Ez valószínűleg azért fordulhatott elő, mert a gyáriak már a versenybeállításokat próbálgatták, de így is kimagasló ez az eredmény.

Forrás: markakupa.hu

Michelisz Norbi már megmutatta, hogy nem véletlenül jutott el a WTCC-be, remélhetőleg a futam után is lesz oka az örömre


Az időmérő edzésen elért 20.helyezés első látásra rossznak tűnhet, de érdemes mélyebben elemezni a helyzetet. Norbi már csak 1,3 másodpercre van az edzést megnyerő Augusto Farfus idejétől, és 3 tized másodpercre a csapattárs Coroneltől. Közvetlenül Alessandro Zanardi és Nicola Larini mögött rajtol, akik ugye nem kis F1-es múltra tekinthetnek vissza.

Michelisz tehát gyakorlatilag azon a helyen van, ahová vártuk, hiszen a gyári autók ellen ezzel a gyengébb Seattal elvileg nincs esélye. Azért reménykedjünk, hogy a versenyen még előrébb tud jönni.

Vasárnap magyar idő szerint hajnalban jön a bemelegítő edzés, majd kora reggel az első versenyfutam. Kis szünet után 7:45-kor kezdődik a második futam. Természetesen minden eseményt közvetít a Eurosport, tehát élőben nyomon lehet követni Michelisz Norbi WTCC-s debütálását. Drukkoljanak neki!

Eurosport közvetítések magyar idő szerint:

Vasárnap: 05.45 - 06.15 warm up, felvételről
Vasárnap: 06.15 - 07.15 1. futam - ÉLŐ
Vasárnap: 07.45 - 08.45 2. futam - ÉLŐ