Strandjáró Dacia: Sand'up

2008.10.28. 14:01

A dél-amerikai piacokon Renault márkanévvel forgalmazott Dacia Sandero alapjaira 2+2 üléses, bioetanollal hajtott tanulmányt készítettek a franciák.

A Sao Pauló-i Autószalonon mutatkozik be a Renault legújabb tanulmánya, amelyhez a dél-amerikai piacokon forgalmazott, emelt futóműves Sandero Stepway-t vették alapul a francia gyár mérnökei. Bámulatos a Sand'up variálhatósága, hiszen pár mozdulattal a háromajtós kocsi pickuppá alakítható, így például ideális járműve lehetne a vízimentőknek. A 2+2 üléses tanulmány nem csupán strandautós megjelenése, 18 colos kerekei, teljesen üvegből készült ajtajai és levehető csomagtérfedele miatt érdekes, hanem meghajtása miatt is.

Manapság, néhány kivételtől eltekintve, a gyárak inkább a hibridhajtás szélesebb körben való elterjesztésére törekednek. A Renault ezzel szemben a bioetanol mellett döntött, amikor átemelte a Sandero 1,6 literes, négyhengeres, 112 lóerős erőforrását a Sand'up tanulmányba. Ezen nincs mit csodálkozni, hiszen Dél-Amerikában a nagy mennyiségű rendelkezésre álló biomassza miatt kézenfekvő a környezetkímélőbb üzemanyag használata.

A Sand'up ötfokozatú manuális váltóval 10,5 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, ám sajnos úgy tűnik, a vásárlók nem tapasztalhatják meg, milyen érzés a strandautót vezetni, hiszen a Renault egyelőre nem tervezi gyártószalagra küldeni a fiatalos Sanderót.

Forrás: [origo]

17 kép a galériában. Kattintson a képre!

 


Gyári videó a strandjáró Sanderóról

KAPCSOLÓDÓ CIKK