Tervrajzon a BMW M1 takarékos utódja

Vágólapra másolva!
Még a tervezőasztalon van a BMW új szuperautója, mely az előzetes elképzelések szerint az M1 Homage tanulmány vonalait örökli majd. A könnyűépítésű puritán sportkocsi fejlesztésénél a fogyasztásra, ezáltal a károsanyag-kibocsátásra is odafigyelnek.
Vágólapra másolva!

A BMW egykori középmotoros utcai sportkocsijának, az M1-nek tavasszal láthattuk egy igazán vérpezsdítő retro-tanulmányát Homage fantázianéven. Ez a koncepció autó csak legendás modell születésnapjára készült, de az elképzelések szerint ez a tanulmány lesz az alapja a néhány éven belül megjelenő középmotoros élményautónak.

Ez a különleges BMW a hírek szerint "puritán" egyszerűségű kétüléses szuperautó lesz, melynek lemezei alatt legkorszerűbb csúcstechnika fog dolgozni. Mindent megtesznek, hogy az autó tömegét drasztikusan csökkentsék, hiszen ez a leghatékonyabb módja a menetteljesítmények javulásának, valamint ez jótékonyan hat a fogyasztásra, valamint a károsanyag-kibocsátásra.

A hírek szerint ez az autó is megkaphatja a bajorok "HatékonyDinamika" néven ismerté vált fogyasztás- és károsanyag kibocsájtást csökkentő rendszerét, mely addigra bizonyára még tovább fejlődik.

Az információk szerint az autó a BMW kétszer is Év Motorjának választott duplaturbós háromliteres erőforrást kapja meg, amely azért addig azért átmehet néhány változáson, hiszen nem valószínű, hogy az új élményautó 2012-es bemutatásáig a bajorok motorfejlesztései leállnak.