Csúcsfékekkel árasztaná el a piacot a Brembo

Vágólapra másolva!
A Brembo nagyszériában gyártaná karbon-kerámia ötvözetű féktárcsáit és az azokhoz tartozó féknyergeket, ennek érdekében a Daimlerrel kötött megállapodást.
Vágólapra másolva!

Számost sport- és nagyteljesítményű autó számára tervezett és gyártott már fékrendszert a Brembo. A Ferrari és más márkák is az olasz gyár megbízható és jó minőségű berendezéseit használják, így nem meglepő, hogy a gyár szeretné szélesebb körben is elérhetővé tenni a karbon-kerámia fékrendszereket. A tömeggyártás megvalósulásához a Brembo a Daimlerrel szövetkezett, a megállapodás keretében a fékgyártó 11,4 millió dollárt költhet az univerzális fékrendszer fejlesztésére és a sorozatgyártás beindítására.

A szénszállal kombinált anyagok használata már régóta nem számít újdonságnak, a motorsportban már régóta az egyes elemek könnyítésére használják, és egyre gyakrabban bukkan fel a sorozatgyártású autókban is. A Brembót 1961-ben alapították az olaszországi Bergamo mellett, a cég első partnere az Alfa Romeo volt 1964-ben. Mára a Brembo számos fékrendszert gyárt különböző típusokhoz, több motorkerékpár márka fő beszállítójaként működik, és számos kiegészítőt, fékcsöveket, betéteket, tárcsákat, tuning- és versenyalkatrészeket gyárt egy sor márkához és típushoz.