Gyári videón a Porsche Panamera

Vágólapra másolva!
A Porsche kiadott egy másfél perces filmet első négyajtós modelljéről, amelyben tesztelés közben mutatják a Panamerát. Ezzel szinte egyszerre felkerült az internetre egy kémfotó az autó műszerfaláról és slusszkulcsáról.
Vágólapra másolva!

A jövőre érkező Porsche szedánról már számtalan kémfotó, rajz, és egy darab gyári kép is napvilágot látott, de a zuffenhauseni sportkocsigyártó nem elégedett meg ennyivel, és egy kedvcsináló videót is megjelentetett. A filmen a világ különböző pontjain végzett tesztelésekbe tekinthetünk bele, miközben a narrátor a Panamera sportosságát hangsúlyozza, mintha csak egy sajtóanyagot olvasna fel. Mindeközben egy kémfotó is megjelent a kocsi belsejéről. Ezen jól látszik, hogy a középkonzol igen szélesre sikerült, és az automatikus váltó előválasztó karja is jó magasan van. Megtartották a klasszikus, öt kerek órából álló Porsche-műszerfalat, de a műszerek kissé egymásba vannak csúsztatva. A középkonzolon lévő gombok a luxus-mobiltelefon gyártó Vertu termékein lévő gombokra emlékeztetnek. A másik kép a Panamera slusszkulcsáról készült, melynek az a különlegessége, hogy formájában az autót idézi.

A Panamera már 2009 első felében megérkezhet a Porsche-szalonokba. Először egy turbós és egy feltöltés nélküli V8-assal lesz kapható, ezeket egy évvel később követi a 3,6-os V6-os motorral szerelt alapmodell, és a hibrid verzió. Elképzelhető, hogy később a Carrera GT pörgős V10-es motorját, és az Audi Q7 V12-es dízelmotorját is beépítik majd a modellbe.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]



Gyári videó a Panamera teszteléséről