Subaru hegyimentő-tanulmány

Vágólapra másolva!
A Las Vegas-i SEMA Show-n leplezi le a Subaru a speciálisan a hegyimentők számára átalakított Forester Mountain Rescue nevű tanulmányt.
Vágólapra másolva!

A cél egy olyan különleges képességű jármű létrehozása volt, mely a legzordabb viszonyok között is lehetővé tenné a segítségre szorulók mentését. A prototípus a 2009-es Forester 2.5 XT alapjaira épült, melynek masszív felépítése és összkerékhajtása jó kiindulásként szolgált a hegyimentő tanulmány létrehozására. Kisebb módosítások azért szükségesek voltak az extrém körülmények miatt: a különleges terepgumik, a megerősített alvázburkolat, a szélesített fellépőküszöbök és gallytörő rács mellett a sziklás helyszínek könnyebb elérése érdekében légrúgókkal is felvértezték az autót, így hasmagassága akár a 36 centit is elérheti.

Az életmentési célokat többek között olyan eszközök fogják szolgálni az autón, mint a négytonnás teherbírású csörlő, a síléctartó, a mentőszán és az előre-hátra szerelt nagyteljesítményű reflektorok.

A látványoson tálalt Forester tanulmányból nem lesz megvásárolható autó, csak egy kiállítási tárgy lesz a SEMA tuningshow-n.

Forrás: [origo]