Megvannak az Év Autója-jelöltek

Vágólapra másolva!
November 17-én hirdetik ki, hogy melyik modell nyeri el idén az Év Autója címet. A negyven benevezett autóból még hét van versenyben.
Vágólapra másolva!

Az Év Autója címre még hét autó pályázik. Az Alfa Romeo MiTo, a Citroën C5, a Ford Fiesta, az Opel Insignia, a Renault Mégane, a Skoda Superb és Volkswagen Golf hatodik generációja esélyes még a cím elnyerésére. Az Év Autójáról 23 európai ország 59 újságírója szavaz, Magyarországot Surányi Péter (Autó2) és Gajdán Miklós (Autó magazin) képviseli. Természetesen minél nagyobb egy ország autóipara, annál több újságírót delegál, tehát Franciaország, Németország, Olaszország, Nagy-Britannia és Spanyolország rendelkezik a legtöbb szavazattal. Az utolsó szavazáson 25 pontot osztanak szét az újságírók, és legalább öt autónak kötelező adni pontot.

Tavaly a Fiat 500 tudott diadalmaskodni, míg azelőtt a Ford S-Max győzött. Előttük pedig a Renault Clio és a Fiat Panda nyerte el a legtöbb újságíró tetszését. Az összes győztes megtekinthető a Car Of The Year hivatalos weboldalán. itt.